Tuesday, 31 May 2011

Lelaki Perut Buncit? Wanita Punggung Besar??

Wanita Berpunggung Besar?
Kenapa lelaki perut buncit dan wanita berpunggung besar? kajian telah dibuat dan mendapat sebab kenapa ia berlaku. 

Proses semula jadi dalam badan ialah mengedarkan tisu lemak berlebihan sejauh mungkin daripada organ penting badan supaya tidak menjejaskan operasi organ-organ itu.

Selalunya terdapat sedikit ataupun tiada langsung lemak di sekeliling otak, jantung dan alat kelamin. Wanita mempunyai tambahan organ utama iaitu ovari. Oleh sebab itu wanita mampu hamil jarang mengumpulkan lemak berlebihan pada perut.
Lelaki Berperut Buncit?

Lelaki yang tidak mempunyai ovari mengumpul lebihan lemak ini dalam perut buncit. Lelaki juga berlemak di belakang. 

Kita jarang melihat lelaki berkaki gemuk. Lemak berlebihan wanita diedarkan kepada paha, punggung, dan bawah lengan bagi digunakan sebagai sumber makanan semasa menyusu.

Apabila lelaki memiliki ovari, mereka mempunyai paha yang besar dan perut yang kempis juga. Apabila ovari dikeluarkan melalui histerektomi (pembedahan pembuangan ovari), dan proses semulajadi iaitu mengedarkan lemak akan berlaku di kawasan perut.

Sumber dari : Why Men Don't Listen and Women Can't Read Maps

2 comments:

  1. wei..aku tapau ang punya hone hone clock :D..comel dowh!

    ReplyDelete
  2. heheee.. pmpn salu besau pnggung kn. laki plak salu prut buncit cpt. mmg la laki pmpn len kn. pgumulan lmak pon lenln. so, pmpn yg cept naik kat prut plak mcm mne kn?? mean dye susa hamil??? >.<

    http://yanadimple.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...